Hoger in Google? Laat een SEO tekstschrijver jouw website teksten schrijven

Een website maken kost tijd. En als je ergens tijd in investeert dan wil je toch ook dat er ook iets waardevols uitkomt? Een mooie website hebben is natuurlijk een prachtige uitkomst. Maar een mooie website alleen levert je niet perse een doorlopende stroom aan bezoekers op. Wil je meer halen uit jouw nieuwe website, dan zul je verder moeten kijken dan alleen het mooie plaatje aan de voorzijde.

De ene tekstschrijver is de andere niet. Het is een beetje hetzelfde als de verbouwing van jouw huis. Huur je dan direct een interieurstylist in of laat je eerst een aannemer aan jouw huis werken? Ze doen natuurlijk allebei iets met huizen. De een werkt echter vooral aan het plaatje aan de voorzijde, terwijl de ander werkt aan een goede technische constructie. Zo werkt dat eigenlijk ook een beetje met tekstschrijvers.  

Website teksten laten schrijven

Een tekstschrijver helpt je op een mooie manier jouw verhaal te vertellen. Zo kun je het verhaal van jouw bedrijf en wat je aanbiedt op een nette manier presenteren. Een gewone tekstschrijver zal ongetwijfeld mooie teksten aanleveren. Maar hij of zij zal echter niet gauw werken aan de technische constructie van jouw website teksten. En dat is niet erg, zolang jouw website niet meer hoeft te doen dan alleen jouw verhaal te vertellen. 

Als je meer wilt dan alleen een mooi plaatje, dan zul je verder moeten kijken dan alleen mooie teksten. Want met de juiste technische implementaties kan jouw website veel meer doen dan het etaleren van jouw merk en haar diensten. Het kan voor een stroom aan waardevolle bezoekers zorgen. Een stroom aan bezoekers die je uiteindelijk nieuwe klanten zal opleveren.

Wat is SEO?

Met Search Engine Optimization (SEO) zorg je ervoor dat je hogerop in Google komt. Door de juiste zoekwoorden op de meest effectieve plekken op jouw website te plaatsen komen op organisch wijze waardevolle bezoekers op jouw website terecht. Net als dat je jouw huis idealiter eerst technisch op orde wilt hebben voordat je de meubels erin zet, is het wel zo handig als je jouw website ook technische op orde hebt voordat je deze aan de buitenwereld toont. 

Zodra je jouw website online plaatst gaat Google namelijk deze analyseren. Op basis van deze analyse zal Google je voorschotelen bij bepaald type zoekwoorden. Als je als opticien bijvoorbeeld ergens op jouw website ‘zo scherp zien als een uil’ hebt neergezet is de kans groot dat Google mensen die iets over uilen willen weten naar jouw website doorverwijst. Dat zijn in dat geval niet het type bezoekers wat je graag op jouw website wilt hebben.

SEO teksten laten schrijven

Een SEO schrijver kijkt verder dan het mooie plaatje of dat kekke verhaal. Een SEO tekstschrijver vraagt welke doelgroepen je wilt aanspreken en zal met dit in het achterhoofd onderzoeken wat deze doelgroepen zoal online zoeken. Dat is niet een kwestie van veel gezochte zoekwoorden bij elkaar zetten, maar de juiste balans zoeken in het concurrentieniveau van deze zoekwoorden.

Door de gevonden zoekwoorden op een subtiele manier te verwerken op de meest cruciale plekken van jouw website zorg je voor een vaste stroom van waardevolle bezoeker. Jouw H1 headers, snippets en alt tags zijn allemaal plekken waar Google het eerst haar blik op zal werpen. Door hier niet bewust gebruik van te maken loop je een hoop online verkeer mis. En dat is zonde.

Wil je dus meer uit jouw website halen, laat dan niet zomaar een tekstschrijver jouw website teksten schrijven. Schakel een SEO expert in om zoekwoorden optimalisatie toe te passen. Zo zorg je voor meer bezoekers en dat je uiteindelijk hoger in Google komt.

Ben jij benieuwd hoe jouw website ervoor staat en of je SEO kunt toepassen op jouw huidige website? Neem dan contact met mij op en laat een analyse doen. Vraag naar meer informatie via ingrid@thinkred.nl.

Leave a Comment