Bereik een groter publiek met video content

Plaatjes spreken altijd tot de verbeelding. Als je iets wilt overbrengen is het gebruik van beelden cruciaal om het publiek je punt duidelijk te maken. Video is hierin booming. Maar wat maakt bewegend beeld nou zo krachtig? En hoe kun je dit het beste inzetten op de social kanalen van jouw bedrijf?

De kracht van video
Bewegend beeld trekt het oog. Een film vertelt een verhaal, en dat is iets wat de consument langer boeit. Video heeft een enorme toegevoegde waarde aan de ervaring van de consument. Als je op de juiste manier video’s inzet kun je hiermee jouw publiek niet alleen sneller, maar ook langer boeien.

Zo’n 65% van de mensen bekijkt meer dan 75% van een video.

Die 75% is geweldig, want met video kun je dus veel informatie overbrengen. Zo’n 81% van de mensen geven aan dat ze na het zien van een video eerder overtuigd zijn een product of dienst af te nemen. Het is duidelijk: het gebruik van video kan ontzettend lonend zijn.

De juiste video content
Klinkt top, dus gauw wat video’s in elkaar knallen.. toch? Helaas, niet van alles is zomaar een video te maken. Het is goed te onderzoeken hoe jouw bedrijf via video aansluiting kan vinden met de consument. Hebben ze behoefte aan verbondenheid met jouw merk, inspiratie of zoeken ze simpelweg naar meer informatie? Een simpele en snelle manier om hiernaar te kijken is terug gaan naar de kern van je product of dienst. Wat past het beste bij jouw merk? Om je een beetje op weg te helpen licht ik drie basis categorieën toe met daarbij hun passende video type en medium.

1. Emotie

Biedt je iets aan waarbij je inspeelt op het gevoel, dan is het goed om te werken aan de merkwaarde en de verbinding met de consument. Breng via films echte mensen in beeld, met oprechte verhalen om een connectie te maken. Denk dan aan een kanaal als Facebook en Instagram. Schiet foto’s van je opnames en deel je film in delen op IGTV of via Stories.
Type bedrijf: Deze vorm van video content past perfect bij bedrijven die diensten of producten leveren binnen bijvoorbeeld gezondheid, lifestyle of recreatie.

2. Inspiratie

Om mensen enthousiast te maken voor jouw product of dienst is het goed ze te laten zien wat ze ermee kunnen. Denk bijvoorbeeld aan stop-motions, tutorials of make-over videos. Voor inspiratie struinen mensen graag op Youtube (vloggers) en Instagram. Werk eventueel samen met influencers. Maak een plan om op een mooie manier Snapchat in te zetten en jouw IGTV en Stories te vullen.
Type bedrijf: Zit je in de mode, wonen of voeding dan is dit soort content perfect voor jouw kanaal.

3. Informatie

Sommige bedrijven hebben gewoon wat complexere zaken om te delen. Omdat ze een product of dienst verkopen die voor het gangbare publiek wat meer uitleg vereist. Dit kan door middel van infographics en animaties. Een nieuwsmedium als Twitter of Linkedin past daar perfect bij. Vergeet ook zeker niet Facebook, want complexe dingen uitleggen op een laagdrempelig medium kan voor meer likeability zorgen.
Type bedrijf: Denk aan financiën, IT of adviesbureaus.

Elk bedrijf is anders en een mooie balans van allerlei type content is altijd het beste. Maar het is goed om een leidraad te hebben van welk type content het beste bij jouw merk past. Daarom is het van belang om van tevoren een heldere social media strategie op te stellen en structureel foto- en filmopnames in te plannen. Zo blijf je relevant en krijg je bovendien een doorlopende stroom van bezoekers op jouw kanalen. Overweeg naast vaste video’s ook  gebruik te maken van live video. Ik weet het.. live gaan is best eng! Ook hier is goede voorbereiding is het halve werk. Kanalen als Facebook en Instagram zetten erg in op live video. Maak je hiervan gebruik, dan heb je gelijk meer kans gezien te worden.

Video content is een makkelijke manier om op te vallen. Ze hebben een groter bereik, zeker op Facebook. Het is alleen even zoeken naar wat bij jouw merk past. Wil je meer tips over het maken van passende content voor jouw social media kanalen? Lees dan deze blog met 5 tips voor content die jouw klanten willen lezen.

Heb je een vraag over welk type video het beste bij jouw bedrijf past en hoe je hier handig gebruik van kunt maken? Vraag gerust! Stuur jouw bericht naar ingrid@thinkred.nl.

Leave a Comment